Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

PETITGRAIN NARANČE ETERIČNO ULJE (CITRUS AURANTIUM SSP AUR) PRANAROM

51,11 kn

Eterično ulje petitgrain gorke naranče dobiva se iz lista biljke. Gorka naranča je primjer kako se iz jedne biljke mogu dobiti tri različita eterična ulja: tiještenjem usplođa dobiva se eterično ulje gorke naranče, destilacijom listova petit grain gorke naranče, a destilacijom cvjetova neroli.

Opis

Citrus aurantium ssp aur. (listovi)
Aromatične tvari: linalol, linalil acetat
Dio koji se destilira: listovi
Porijeklom iz Kine, petit grain gorke naranče raširen je u mediteranskom podneblju, a eterično ulje je vrlo ugodnog mirisa. Jednostavno udisanje tog ulja donosi mir, relaksaciju i harmoniju, što objašnjava korist njegove prisutnosti u zraku u sredinama gdje je smanjenje stresa najpotrebnije.
○ Glavna svojstva:
Protu-upalno, srednje antibakterijsko, protiv spazama, izlječenje rana i regeneracija kože, relaksans, sedativ, antidepresiv
○ Tradicionalne indikacije:
– spazmički kašalj, astma
– treperenje srca, ekstrasistole, aritmija
– mišićni grčevi izazvani nervnom napetošću
– artritis, tendinitis, reumatizam
– nesanica, stres, mentalna iscrpljenost
– akne, bolne rane, povrede, pretjerano znojenje
Preporučene doze:
Vanjska primjena: za indikacije nervoze, 3 kapi EUPK na stopala, unutarnju stranu šake, na solarni pleksus (ponoviti ako treba) i primijeniti lokalno za sve druge indikacije.
Korisne informacije:
Ne preporuča se u prva 3 mjeseca trudnoće
Savjet stručnjaka:
1 kap petit graina gorke naranče i 1 kap ružmarina KT verbenona u malo dnevne kreme ima izvrstan učinak na masnu kožu. Ista aplikacija djeluje i na masnu kosu
Pranarom
10ml

usercartmagnifiercrossmenu