Manuka med sastoji se ponajviše od smjese jednostavnih šećera (oko 70%). Među kojima prevladavaju voćni i grožđani šećer, potom složenih šećera te vode. Manjim dijelom sastoji se od fenolnih tvari, organskih kiselina, bjelančevina, aminokiselina, minerala te vitamina. Što nije mnogo drugačije od drugih vrsta meda.
Posebno je učinkovit u suzbijanju različitih visokootpornih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Helicobacter pylori i drugi.
Protumikrobnu učinkovitost manuka meda znatno osnažuje visoka osmolarnost, kiselost. Pčelinji defensin-1, vodikov peroksid i fenolne tvari, odnosno općenite protumikrobne značajke meda.
Smatra se da je upravo spoj različitih protumikrobnih svojstava manuka meda ključan za nemogućnost razvoja otpornosti mikroorganizama na njega.
Preporuča se uzimati 1-3 žličice /5-15g/ meda dnevno. Med je najbolje otopiti u ustima pola sata prije ili neposredno nakon jela.
Manuka Health proizvodi med iznimne čistoće, a time i visokog udjela tvari, METILGLIOKSALA, koja u toj mjeri nije prisutna niti u jednoj drugoj vrsti meda.
Namjena Manuka meda različite jačine, sadržaja MGO:
- MGO 100+ za prevenciju bolesti i održavanje zdravlja
- MGO 250+ za manje kronične smetnje, npr. refluks ili probavne smetnje
- MGO 400+ ZA OZBILJNA OBOLJENJA POPUT ČIRA NA ŽELUCU ILI SINDROM IRITABILNOG CRIJEVA, RANE NA KOŽI
- MGO 550+ najpotentniji Manuka proizvod s izrazito velikim sadržajem Metilglioksala – 550mg / kg.
Recenzije
Poništi filtereJoš nema recenzija.