Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

MGO® 250+ Manuka med - 250g- Manuka Health

276,40 kn

MGO Manuka med smatra se najzdravijim medom na svijetu a biljka Manuka raste samo na Novom Zelandu. MGO Manuka med mnogi  smatraju superhranom. Ono što ga čini drugačijim jest količina metilglioksala (MGO) koja ponekad može biti i oko sto puta veća nego u drugim vrstama meda. Riječ je o alfa-oksaldehidu za koji su brojna istraživanja potvrdila da je najzaslužniji za snažno protumikrobno djelovanje manuka meda.

Opis

Manuka med sastoji se ponajviše od smjese jednostavnih šećera (oko 70%), među kojima prevladavaju voćni i grožđani šećer, potom složenih šećera te vode. Manjim dijelom sastoji se od fenolnih tvari, organskih kiselina, bjelančevina, aminokiselina, minerala te vitamina, što nije mnogo drugačije od drugih vrsta meda.
Posebno je učinkovit u suzbijanju različitih visokootpornih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Helicobacter pylori i drugi. Protumikrobnu učinkovitost manuka meda znatno osnažuje visoka osmolarnost, kiselost, pčelinji defensin-1, vodikov peroksid i fenolne tvari, odnosno općenite protumikrobne značajke meda.
Smatra se da je upravo spoj različitih protumikrobnih svojstava manuka meda ključan za nemogućnost razvoja otpornosti mikroorganizama na njega.

usercartmagnifiercrossmenu