Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

OMNi-BiOTiC® Putovanje, 14 vrećica po 5g

215,00 kn

Crijevna flora može se poremetiti i na putovanju gdje smo izloženi mnogim utjecajima na koje nismo naviknuti. Strani mikroorganizmi mogu narušiti ravnotežu našeg probavnog sustava, čija česta nuspojava mogu biti proljevi. Primjerice, crijevne i želučane viroze su na 2. mjestu najčešćih bolesti, a virusi poput adenovirusa ili kalicivirusa su uzročnici 30-40% infektivnih proljeva. Kod djece je najčešći uzročnik rotavirus koji je krivac za čak 65% teških proljeva, bolnih grčeva i povraćanja.

Opis

Na putovanjima naš probavni sustav može biti vrlo lako uznemiren vanjskim čimbenicima poput hrane na koju nismo navikli, kao i promjenom u dnevnom ritmu. Postane još neugodnije kad strani mikroorganizmi iz vode, kockica leda, salate ili neoguljenog voća dođu u naš probavni sustav. Tada se naša crijeva pokušavaju osloboditi ovih štetnih uljeza – proljevom.
Isto se događa i kod zaraze infektivnim virusima kod crijevnih i želučanih viroza..

Dok su najčešći uzročnici dijareje, uglavnom ETEC sojevi, jednostavno neugodni ali samoograničavajući (mikroorganizmi se izluče zajedno sa stolicom), infekcija salmonelom, šigelom ili kampilobakterom može uzrokovati više problema.

Zbog toga, uz ostale pripreme za putovanje, ne bi trebali zaboraviti pripremiti i svoja crijeva – stručnjaci preporučuju posebne višesojne sinbiotike.

Kako se uzima OMNi-BiOTiC® PUTOVANJE?

Preporučuje se započeti s uzimanjem nekoliko dana prije putovanja i nastaviti uzimati tijekom cijelog putovanja:
1 x dnevno sadržaj vrećice (5 g) umiješati u 100-200 ml mlake vode ili mlijeka. Pričekati 1 minutu i nježno promiješati prije konzumacije. Preporučuje se popiti na prazan želudac: prije doručka ili odlaska na spavanje.

Savjeti kod uzimanja:
Ako patite od intolerancije na fruktozu, savjetujemo Vam produžiti vrijeme aktivacije na najmanje 30 minuta. Tijekom ovog vremena bakterije metaboliziraju sve fruktooligosaharide (FOS). Na ovaj način fruktoza ne dostiže do crijeva.

Sastav

Kukuruzni škrob, maltodekstrin, fruktooligosaharidi (FOS), kukuruzni dekstrin, polidekstroza, kalijev klorid, rižin protein, magnezijev sulfat, bakterijski sojevi*, enzimi (amilaza), manganov sulfat

*10 ljudskih bakterijskih sojeva s minimalno 5 milijardi bakterija po uzimanju (= 5 g):

– Lactobacillus acidophilus W37
– Lactobacillus casei W56
– Lactobacillus helveticus W74
– Lactobacillus rhamnosus W71
– Lactococcus lactis W58
– Bifidobacterium breve W25
– Lactobacillus salivarius W24
– Lactobacillus plantarum W21
– Bifidobacterium lactis W51
– Bifidobacterium bifidum W23

usercartmagnifiercrossmenu