Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Twinlab D3+K2 vitamini, tablete sa sladilom okus naranča

219,97 kn

Vitamin D3 je esencijalan za apsorpciju i iskorištavanje kalcija i fosfata u organizmu te za ugrađivanje kalcija u kosti. Manje poznati vitamin K2 se pak brine o usmjeravanju kalcija na ugradnju u kosti i sprječavanju kalcifikacije krvnih žila. Ova dva vitamina u kombinaciji pružaju značajnu zaštitu od osteoporoze.
Sadrži vitamine D i K koji D doprinose održavanju normalnih kostiju.
Sadrži vitamin D koji doprinosi održavanju normalne funkcije mišića i održavanju normalnih zubi.
Vitamina D3 (25 µg =1000 IU) i vitamin K2 (90 µg) u pakiranju od 60 tableta koje se otapaju u ustima, što omogućuje najbolju apsorpciju i djelovanje.

Opis

Najvažnije djelovanje vitamina D3 vezano je za koštani sustav jer održava normalnu razinu kalcija u krvi kontrolirajući njegovu apsorpciju i ugradnju u kosti. Ukoliko se vitamin D3 uzima u većim dozama preporučuje se kombinirano uzimanje sa vitaminom K2. Vitamin K je kao i vitamin D3 liposolubilan, a dokazano je njegovo djelovanje u prevenciji gubitka koštane mase, redukciji kalcifikacije arterija te regulaciji kolesterola. Stručnjaci preporučuju uzimanje do 100 mcg vitamina K u dodacima prehrani na dan kako bi se postiglo optimalno zdravlje kostiju i kardiovaskularnog sustava. Pacijentima koji uzimaju preparate kalcijevog karbonata, a nemaju dovoljan unos vitamina K2, trebalo bi preporučiti dodatni unos ovog vitamina kako bi se smanjila mogućnost kalcifikacije arterija i izloženost kardiovaskularnim bolestima.
Neto količina: 60 tableta (=8,31 g)
Upute za upotrebu: Jednu tabletu dnevno otopiti u ustima.
Napomena: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.
Sastojci: sladila: ksilitol i manitol, emulgator: mikrokristalinična celuloza, prirodne arome naranče, menakinon, kolekalciferol, regulator kiselosti: limunska kiselina, tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid, magnezijeve soli masnih kiselina
usercartmagnifiercrossmenu