Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Stevia sladilo u prahu 50G BIOANDINA

55,00 kn

Bioandina Stevia je prirodno stolno sladilo u prahu koje se dobiva od prvorazredne paragvajske stevije, u kojoj je udio steviol glikozida (Rebaudiosida A) 99%, uz dodatak inulina. Jedna puna mala žličica (priložena uz proizvod) odgovara jednoj jušnoj žlici šećera!
Udio steviol glikozida (Rebaudiosida A) 99%., uz dodatak inulina

Opis

Stevia sladilo u prahu

Stevia je biljka koja pripada obitelji suncokreta (Asteraceae) i čije je znanstveno ime Stevia Rebaudiana. Njezini listovi prirodni su zaslađivač koji osim što ne sadrži kalorije,40 puta slađi je od saharoze (tradicionalni šećer). Sadrži minerale, fitonutrijente, vitamine, oligoelemente i hlapljiva ulja koja ovoj biljci daju niz nutritivnih i ljekovitih svojstava. Za razliku od drugih zaslađivača, Stevia se može koristiti za kuhanje, a da na nju ne utječe temperatura, niti se njen sastav degradira.
10 najbitnijih prednosti Stevie:
Trenutno, u Japanu, 41% konzumiranih sladila dolazi od Stevije Rebaudiane. Sladilo dobiveno iz ove biljke ima blagotvoran učinak na apsorpciju masti i regulaciju krvnog tlaka te se koristi kao nadomjestak za šećer za osobe oboljele od dijabetesa jer ne povećava razinu šećera u krvi. Naprotiv, studije su pokazale svoje hipoglikemijsko svojstvo, poboljšavajući toleranciju na glukozu

Blagotvorno djeluje na:

Preporučuje se dijabetičarima. Nekoliko studija navodi da konzumacija estevioside regulira razinu šećera u krvi
Smanjuje tjeskobu i žudnju za slatkom hranom
Povoljno djeluje na smanjenje pretilosti
Kardiotonik je; regulira pritisak i otkucaje srca
Probavno, diuretsko i antacidno djelovanje i tako pomaže eliminirati toksine
Antireumatski
Antimikrobno, ekstrakt stevije eliminira E coli, salmonelu, stafilokoke, bacile i ne utječe na korisne bakterije, što ukazuje na selektivno djelovanje.
Anti-šupljine Kompatibilan s fluorom, zaustavlja rast trombocita i sprječava nastanak karijesa.
Dermalni učinak koji revitalizira epitelne stanice, pomaže u postu
Zašto Bioandina stevia?

Bioandina Stevia

Prirodno je stolno sladilo u prahu koje se dobiva od prvorazredne paragvajske stevije. U kojoj je udio steviol glikozida (Rebaudiosida A) 99%., uz dodatak inulina. Inulin je prirodno biljno vlakno prebiotičkih svojstava koje se nalazi u cikoriji, čičoki. Ili u našem slučaju jedinstvenom yaconu (korijen koji raste u Južnoj Americi, sadrži tip šećera koji se zove fruktooligosaharid, koji može sniziti razinu triglicerida i lipoproteina niske gustoće, „lošeg“ kolesterola. Posebno je dobio na popularnosti nakon što ga je Dr.OZ počeo koristiti kao primarno sladilo). Bioandina Stevia nije trpka ni gorka, ne mijenja okus vašoj kavi ili čaju.

https://web.facebook.com/biooazazdravlja.hr/biooazazdravlja

usercartmagnifiercrossmenu