Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

KORDICEPS 100 TABLETA - TIENSI

494,00 kn

• Pojačava opću otpornost organizma.
• Poboljšava apetit, blagotovrna djeluje tijekom oporavka.
• Energizira, povećava izdržljivost, smanjuje umor, što može poboljšati sportsku izvedbu.
• Prikazuje antivirusna i antibakterijska svojstva protiv npr. Staphylococcus aureus.
• Pomaže uravnotežiti razinu šećera u krvi.
• Podržava dišni sustav, posebice učinkovitost pluća i iskoristivost kisika (ubrzava prilagodbu stanica na nisku razinu kisika).
• Poboljšava mušku potenciju.

Opis

Cordyceps (kordiceps) je prirodni sastojak gljive Cordyceps sinensis, izoliran nakon fermentacije. Spada u skupinu vrlo dragocjenih gljiva, a njena široka primjena u kineskoj medicini poznata je više od tisuću godina.
U gerontologiji (nauka o vječnom životu) spominje se kordiceps kao osnovni eliksir mladosti i dugovječnosti. Zvali su ga božjim darom i talismanom koji je Bog stvorio samo za kineske careve.
U kordicepsu postoji 77 makro i mikro elemenata, 80 vrsta enzima, 18 aminokiselina (sve esencijalne kiseline) i jaki antioksidansi.
Glavni sastojci Kordicepsa su kordicepin i adenozin - aktivne tvari čija prisutnost u gljivici određuje kvalitetu uzgoja. Oni mogu igrati ulogu u širokom spektru bioloških procesa, na primjer, u međustaničnom prijenosu energije. Ostali aktivni sastojci su polisaharidi, kordicepinska kiseline i vitamina A, B, C, E, 16 kiselina, superoksid dismutaza (SOD), kao i cink, selen, magnezij, željezo i kalij.
Važno je zapamtiti da je kordiceps ima učinak ispiranja kalcija iz tijela u velikoj mjeri te se stoga preporuča da se istodobno uzima kalcij dodatak koji može ublažiti nedostatak kalcija.
Dodatak se ne preporuča trudnicama i majkama koje doje ili djeci mlađoj od 12 godina.
Kordiceps može poremetiti djelovanje nekih imunosupresivnih lijekova (lijekova koji smanjuju aktivnost imunološkog sustava koristi se, primjerice u prevenciji odbacivanja transplantata), stoga ne zaboravite obavijestiti svog liječnika o njegovoj uporabi.
Uzeti 1 - 2 kapsule dva puta na dan. Preparat treba uzimati na prazan želudac između obroka s toplom vodom.
Sastav: fermentirani micelij kordicepsa, adenosin, manitol
Pakiranje: Pakiranje sadrži 100 kapsula
Način primjene: Uzimati 1-2 kapsule 1-2 puta dnevno sa mlakom vodom

usercartmagnifiercrossmenu