Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Gothaplast flaster za žuljeve

28,96 kn (3,84 €)

Flasteri za žuljeve

Opis

Gothaplast flaster štiti područje žulja od trenja i udaraca čime se omogućava nesmetano zacjeljivanje žulja.

10 pojedinačnih flastera pruža učinkovitu zaštitu efektom jastučića čime žuljeve na rukama i nogama štite od vanjskih pritisaka.

Veličina: 6 flastera 72x19mm i 4 flastera 72x25mm

Žuljevi i kako ih tretirati gothaplast flasterom

Žuljevi nastaju kada se zbog prejakog pritiska, najčešće uzrokovanog uskom ili tijesnom cipelom, gornji slojevi kože odvoje od doljnjih slojeva. Između njih tada dolazi do stvaranja malog otvora u koji ulazi međućelijska tekućina. Time dolazi do iritacije živaca te se osjeća negodna bol, svrbež i peckanje. Uslijed toga, dolazi do crvenila i koža se podiže.

Žuljevi najčešće nastaju kada su cipele preuske ili nisu razgažene. Loše obučene ili prevelike čarape te pojačano znojenje nogu, također ubrzavaju stvaranje žuljeva. Žuljevi i mjehuri su sastavni dio života gotovo svake osobe te je od iznimne važnosti znati ih pravilno tretirati.

Ako je ikako moguće, nemojte dirati nastali mjehur. On će sam vrlo brzo splasnuti. Kada žulj pukne, nikako nemojte potrgati kožu od mjehura jer ona čuva i prekriva oštećeno mjesto. Oštećeno mjesto je važno očistiti, dezinficirati i namazati antiseptičkom kremom. Ukoliko se mjehur nalazi na mjestu na kojem će biti izložen daljnjim pritiscima ili mogućnošću oštečenja, obavezno ga zaštitite flasterom. U ljekarnama možete kupiti specijalne flastere protiv žuljeva koji sadrže gel jezgru koja ubrzava proces zacjeljivanja rane, a istovremeno štite ranu i ublažavaju bolove. Ukoliko mjehur neće biti izložen daljnjim pritiscima, ostavite ga da bude na otvorenom što će mu pomoći pri daljnjem zacjeljivanju. To se posebno odnosi na vrijeme spavanja. Flaster mijenjajte najmanje dva puta na dan ili češće prema potrebi.

Dijabetičari bi trebali i češće provjeravati imaju li žuljeve, jer je kod njih koža izraženije suha i u mnogim slučajevima dolazi do nestajanja osjećaja boli u nogama.

Ukoliko žuljeve dobijate uvijek na istom mjestu, možete preventivno staviti flaster na to mjesto.

 

Detalji

Registracija
Medicinski proizvod
Količina
10
Jedinica mjere
komad
Mjesto primjene
Ruke
Stopala
Sanitet
Flasteri
Način čuvanja
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25° C.
Čuvati od dohvata male djece.

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu