Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori

Ekolife natura LIPOSOMALNI VITAMIN B12 60ml

139,90 kn

Liposomalni Vitamin B12 pomaže:
– normalnom radu metabolizma koji opskrbljuje tijelo energijom
– normalnom djelovanju živčanog sustava
– normalnim duševnim funkcijama
– normalnom nastanku crvenih krvnih stanica
– normalnom djelovanju imunološkog sustava
– ublažavanju umora i iscrpljenosti

Opis

Opis

Vitamin B12 pomaže:
• normalnom radu metabolizma koji opskrbljuje tijelo energijom
• normalnom djelovanju živčanog sustava
• normalnim duševnim funkcijama
• normalnom nastanku crvenih krvnih stanica
• normalnom djelovanju imunološkog sustava
• ublažavanju umora i iscrpljenosti
Neophodan je za normalno djelovanje mozga i živčanog sustava kao i za nastajanje crvenih krvnih stanica.
Vitamin B12 (kobalamin) je bitan za mnoge procese u stanicama ljudskog tijela.
Pomaže kod ublažavanja umora, normalnom funkcioniranju imunološkog i živčanog sustava.
Vitamin B12 Ekolife natura je dobiven iz prirodnog izvora i u obliku je bakterijskog hidroksikobalamina.  Tijelo ga lako može iskoristiti.

Preporučujemo ga vegetarijancima i veganima, ali i svima koji ne konzumiraju meso ili mesne proizvode.


Vitamin B12 pomaže
:
– normalnom radu metabolizma koji opskrbljuje tijelo energijom
– normalnom djelovanju živčanog sustava
– normalnim duševnim funkcijama
– normalnom nastanku crvenih krvnih stanica
– normalnom djelovanju imunološkog sustava
– ublažavanju umora i iscrpljenosti
Vitamin B12, koji se naziva i kobalamin, je vitamin topljiv u vodi, neophodan za normalno funkcioniranje mozga i živčanog sustava, kao i za proizvodnju krvi. Jedan je od osam vitamina skupine B.
Uključen je u metabolizam svake stanice ljudskog tijela, posebno utječe na sintezu i regulaciju DNA, kao i na metabolizam masnih kiselina i aminokiselina.
Ni gljive ni biljke, ni životinje, ni ljudi ne mogu stvoriti vitamin B12. Samo bakterije i arheje sadrže enzime potrebne za sintezu ovog vitamina, iako je mnoga hrana njegov prirodni izvor zahvaljujući bakterijskoj simbiozi.
Vitamin B12 je najveći i najviše strukturno složeni vitamin i može se proizvesti samo bakterijskom fermentacijom-sintezom.
Uobičajeni polusintetički oblik ovog vitamina je cijanokobalamin, koji se ne pojavljuje prirodno (!) i obično se nalazi u jeftinijim verzijama proizvoda.
Na tržištu postoje četiri vrste: cijanokobalamin s cijanidnom skupinom koja je vezana za kobalt, prirodni oblici su hidroksikobalamin, metilkobalamin i adenozilkobalamin. Prednost imaju zadnja tri oblika jer ih ljudsko tijelo može bolje koristiti.
 
Liposomalni vitamin B12 Ekolife natura, 60 ml
Tekući dodatak prehrani sadrži: 2 mg hidroxicobalamina s okusom vanilije i marelice teprirodnim šećerom.
Liposomalni B12 ima povećanu biorazpoloživost.
Sastav: voda, prirodni šećer ksilitol, emulzija: suncokretov lecitin, hidratant: glicerol, kalijev sorbat (konzervans), vitamin B12 (hidroxicobalamin), okus: vanilija i marelica, antioksidant  vitamin E (d-alfa tokoferol).
Sastav                       Dnevna doza                                  RDA%
Vitamin B12                       2 mg                                     80.000%
RDA- postotak preporučene dnevne doze
1 ml (preporučena doza) sadrži: 1mg hidroxicobalamina.
BEZ citrusa, kukuruza, glutena, riže i kvasca.
Preporučena doza: 1 x 2 ml samostalno ili s čašom vode ili soka. Prije upotrebe protresite.
Upozorenje: Preporučene dnevne količine ili doze se ne smiju prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Nakon otvaranja držite proizvod dobro zatvoren, na hladnom i suhom mjestu, te ga upotrijebite u roku od dva mjeseca. Čuvati izvan dosega djece. Prekomjerno korištenje može imati laksativni učinak.
Primjerno za vegetarijance.
Proizvedeno u EU za: Ekolife natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija
Ekskluzivni distributer za RH: T.P.B. d.o.o., Čavja 9, Čavle, Hrvatska
 
Što su liposomi?
Liposomi su idealni za unos hranjivih tvari, prehrambenih dodataka u tijelo budući da ih želudac i crijeva lako apsorbiraju, čime istovremeno apsorbiraju dodatne tvari koje se nalaze u liposomu (VITAMINI, MINERALI).
Liposom je poput malog vodenog mjehurića, napravljen od istog materijala od kojeg se sastoji naša stanična membrana(npr.u vodenoj jezgri se otopi vitamin C za koji želimo da se lako apsorbira u tijelo), stoga ima izvrsnu sposobnost prenošenja nutrijenata do tjelesnih stanica!
Kada liposomi dođu do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (kod ostalih dodataka prehrani, enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu).
Prednosti liposoma:
* Izvrsna apsorpcija
* Doprema vitamina / minerala izravno u stanicu
* Na temelju znanstvenih istraživanja postignute su nevjerojatne koristi za zdravlje
* Proizvedeni u Europi
Liposomalni sistem ima mnogo prednosti u odnosu na oralnu primjenu:
*Liposomi su izvrsni za unos hranjivih tvari, dodataka prehrani i lijekova u tijelo jer se lako apsorbiraju u crijevima, dok se u isto vrijeme apsorbiraju i dodatne tvari u vodenom mjehuriću (vitamini, minerali)
*Kada liposomi dospiju do tankog crijeva, oni se apsorbiraju izravno u krvotok (uobičajeni proizvodi s radom metabolizma izgube na učinkovitosti)
*Liposomi su stabilni pri niskom pH i stoga su stabilni u želučanoj kiselini
*Kako su naši liposomi sastavljeni od fosfolipida (suncokretov lecitin), koji su identični onima u ljudskim stanicama lako se spajaju sa staničnom membranom i “guraju” sadržaj u ćeliju stanice ili prolaze membranu nepromijenjeni i razgrađuju se unutar stanice. Membrana je ona koja dopušta ili onemogućuje apsorpciju određene hranjive tvari ili spoja. Membrana liposoma će zadržati aktivni sastojak (prehrambeni dodatak) u unutrašnjosti i neće se osloboditi dok ne dođe do ciljne stanice.
*Kada konzumiramo uobičajene dodatake prehrani, moraju prvo putovati od usta do probavnog sustava, tek onda se mogu apsorbirati u tankom crijevu. Tijelo ih ne može apsorbirati (upiti) u potpunosti, jer enzimi u ustima i želucu, probavni enzimi, žučne soli kao i različita crijevna flora oslabe nutrijente prije nego što se do kraja prerade u jetri i budu korisne tijelu. Ovaj proces smanjuje bioraspoloživost hranjivih tvari.
Stručno mišljenje:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag.farmacije s Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kaže da liposomalna tehnologija predstavlja naprednu farmaceutsku tehnologiju, koja omogućuje veću zaštitu aktivne tvari u probavnom traktu, bolju i bržu apsorpciju i na taj način dostiže visoke koncentracije u krvi.

usercartmagnifiercrossmenu