Biljna ljekarna Zagreb
Biljna ljekarna Zagreb
Zatvori
Akcija!

Bioandina (Kakao) Cacao zrna 150g BIO ISTEK ROKA 10/22

38,50 kn

Sirovo lomljeno zrno divljeg Criollo kakaa (Theobroma cacao) iz 100% ekološkog uzgoja. U suradnji sa malim autohtonim uzgajivačima kakovca iz amazonske prašume dopremili smo najkvalitetnija Criollo sirova kakao zrna (NIBS). Fantastičnog su okusa sa puno voćnih nota.

Na zalihi

Opis

Bioandina kakao zrna (NIBS)

Dobivena su od Criollo kakaovca koji raste u peruanskoj prašumi. Divlji Criollo kakao zastupljen je na svjetskom tržištu u vrlo malom udjelu, budući da je ograničeno dostupan. Naime, raste na nepristupačnom području amazonske prašume u Peruu uz rijeku Ucayali na nadmorskoj visini od 500 do 800 m do kojeg može samo autohtono stanovništo. Bioandina u suradnji sa malim autohtonim uzgajivačima koji na potpuno prirodan način da bi sačuvali sve nutrijente proizvode najvalitetniji Criollo kakao na svijetu. Sirovi kakao grah (cacao beans) se fermentira i prirodno suši na tropskim temperaturama koje ne prelaze 46C. Ovaj proces osigurava zadržavanje glavnih nutrijenata koje pridonose premium kvaliteti i okusu samog kakao zrna.
Među kojoima se posebno ističe sorta Criollo koja ima specifičan i jedinstven okus i aromu pa se stoga i naziva “kraljem kakaa”.
Proizvod nije namjenjen osobama alergičnima na kakao, kao ni osobama koje boluju od migrene.

Kakaova i njegova svojstva

Kakao je poznat kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova kao i od mnogih vrsta kancera. Odličan je izvor željeza!

Osim toga, kakao:

- Regulira nivo šećera i kolesterola;
- Potiče bolje pamćenje i pospješuje koncentraciju;
- Smanjuje opasnost od srčanog i moždanog udara;
- Usporava process starenja;
- Omekšava kožu;
- Snažan je afrodizijak i antioksidans.

Američka asocijacija za unapređenje znanosti tvrdi da redovno pijenje kakaa ‘’bistri mozak’’. Flavonoidi u ovom napitku ubrzavaju cirkulaciju i dopremanje kisika do mozga se ubrzava, a to blagotvorno djeluje u sprečavamje demencije.

Znanstvenici su svrstali kakao u takozvanu ‘’Super hranu’’ a to znači da je on u rangu nara, akai i godži bobica, a takođe tvrde da ima tri puta jače djelovanje na zdravlje organizma od zelenog i crnog čaja.

Zemlja podrijetla: Peru
Način čuvanja: čuvati na tamnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi. Po otvaranju pakiranja, čvrsto ga zatvoriti i iskoristiti u što kraćem vremenskom roku

 

Sastav

Hranjiva vrijednost na 100 g proizvoda:
Energija:  2766kj / 662  kJ/Kcal
Masti: 57 g
-od kojih zasićene masne kiseline   21 g
Ugljikohidrati:  24 g
– od kojih šećeri 0,6 g
Vlakna: 44 g
Bjelančevine: 14 g
Sol: 0,1g

Možda će vam se također svidjeti…

usercartmagnifiercrossmenu